25 Nisan 2018 Çarşamba
Anasayfa > HABERLER > Larva İle Mücadele Çalışmalarımız Devam Ediyor

Larva İle Mücadele Çalışmalarımız Devam Ediyor

22.03.2018 13:50 12 14 16 18 yazdır
Hilvan Belediyesi Sivrisinek ve Karasineklerin yumurtlama dönemi olan larva döneminde ilaçlama çalışmalarına devam etti.
Larva İle Mücadele Çalışmalarımız Devam Ediyor

Hilvan Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü tarafından Hilvan Merkez ve Kırsal mahallelerde Sivrisinek ve Karasineklerin yumurtlama dönemi olan larva döneminde ilaçlama çalışmalarına devam etti.

Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan Larva  döneminde  ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. ekiplerimiz toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Oluşturduğumuz ekip tarafından kirli su kanallarının dereye aktığı noktalar , fosseptikler , mazgal ve logarlar  , çöplük alanlar , ahırlar ve gübrelikleri ile larva üreyecek alanları ilaçlamaktadır.

Halkın sağlığını tehdit eden sivrisinek ve karasineklerin yumurtlama dönemi olan larva döneminde uyarılarda bulunan temizlik işleri müdürlüğü    vatandaşlarımıza düşen en önemli görev atıklarını bu etkenlere karşı izole etmek  yani atıklarını her türlü şartlarda uzaklaştırılana kadar kapalı tutmasıdır. çalışmalarımız  Hilvan merkez ve kırsal mahallelerde aralıksız devam edecektir.