18 Aralık 2017 Pazartesi
Anasayfa > HABERLER > Kız Öğrencilere Ücretsiz Saç Bakımı

Kız Öğrencilere Ücretsiz Saç Bakımı

04.12.2017 16:23:03 12 14 16 18 yazdır
Hilvan Belediyesi Kültür Merkezi kuaförlük kursiyerleri, kız öğrencilerine ücretsiz saç bakımı.
Kız Öğrencilere Ücretsiz Saç Bakımı

Hilvan Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi'nde kuaförlük eğitimi gören kursiyerler, kurs hocaları ile beraber okullarda ücretsiz olarak saç bakım taraması yapıp ihtiyacı olan kız öğrencilerin saç kesim ve bakımlarını yapıyor. Meslek edinme ve istihdam amaçlı kurulan kültür merkezi eğitmenleri, kursiyerlerin edindiği mesleki eğitimlerini geliştirme ve pratikleştirme konusunda göstermeleri açısından böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek; "Birçok okulumuz taşımalı eğitim sistemi mevcut. Kırsal mahallelerde saç bakımını yapmak gibi şansları olmayan kız öğrencilerimizin kesim ve bakımlarını üstlendik. İki yıl önce başlattığımız bu çalışmayı, yine kırsal mahallelerimizdeki okullara giderek de uygulamayı eğitim ve öğretim dönemi boyunca sürdüreceğiz" dedi.

Hilvan Belediyesi tarafından başlatılan uygulamanın çok iyi ve güzel olduğunu belirten okul yetkilileri, özellikle kız öğrencilerimizin bir kısmı imkansızlıktan dolayı kendi öz bakımlarını yapamayacak durumda. Bu nedenle bu tür uygulamaların öğrenciler için bilgi ve beceri kazandırması bizleri sevindiriyor şeklinde belirtti.