19 Temmuz 2018 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Hilvan Belediyesi'nden Her Mahalleye Kadın Kültür Merkezi

Hilvan Belediyesi'nden Her Mahalleye Kadın Kültür Merkezi

09.07.2018 15:23 12 14 16 18 yazdır
Hilvan Belediyesi, bünyesinde başlattığı Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezlerini genişletme çalışmalarına devam ediyor.
Hilvan Belediyesi'nden Her Mahalleye Kadın Kültür Merkezi

Sosyal belediyeciliği her geçen gün geliştiren Hilvan Belediyesi, kadınlara yönelik meslek edindirme ve iş istihdamı sağlamak amacıyla 2011 yılında Japonya Büyük elçiliği ile başlamış olduğu ÇATOM Projesini geliştiriyor.

Kuaförlük kursu, el sanatları, bilgisayar eğitimi, biçki dikiş ve okuma yazma kurslarına taleplerin fazlalaşması nedeniyle mevcut binaya ek kat çalışmalarının başlatıldığını belirten Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; Sosyal belediyeciliği geliştirme amacıyla ilk olarak göreve geldikten sonra 2011 yılında kadın istihdamına yönelik başlattığımız Çok Amaçlı Toplum Merkezinin devamı olarak yaptığımız ek katın ardından bir kat daha çıkma kararı aldık. GAP İdaresi ve Hilvan Kaymakamlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor.Aynı zamanda belediye olarak her mahalleye bir kadın kültür merkezi projemizi de hayata geçirerek ilçemiz kırsal Hoşin Mahallesinde bulunan ve daha önce kaymakamlığımıza bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde halı kursu olarak kullanılan binayı da tadilattan geçirip Kadın Kültür Merkezi'ne çeviriyoruz.Buna paralel ilçe merkezi Bağlar Mahallemizde de belediyemize ait salonu da yine aynı şekilde mesleki eğitim ve istihdama yönelik kültür merkezine dönüştürüyoruz. Kadınlarımıza destek olmak amacıyla başlattığımız projelerdeki temel amaç, kadını yaşamın her alanında söz sahibi yapmak, sosyal ve iş hayatına kazandırmaktır. Zaten hükumetimizin de desteklediği bu tür projelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz dedi.